jennybredell

Chokladfondant

På min Instagram har jag fått så många meddelanden och förfrågningar om receptet till denna chokladfondant som jag lagade till förra helgens trerätters-middag. Jag delar mer än gärna med mig, så varsågoda! =)

 

Till 4 stycken behöver du:

  • 100 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • smör + strösocker till formarna

 

Gör såhär:

  1. Förbered med att starta ugnen på 225 grader
  2. Smält försiktigt smöret i en kastrull och ta av från värmen
  3. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret
  4. Vispa ihop ägg, äggulor och socker i en bunke.
  5. Tillsätt mjölet och till sist smör- och chokladblandningen
  6. Rör med elvispen tills det blir en slät och blank deg
  7. Smöra fyra ugnsfasta mindre formar (ca
  8. Pensla med smör och sockra dem (det ger en blank och fin yta)
  9. Fördela smeten i formarna
  10. Ställ in formarna mitt i ugnen och håll koll! De ska vara mjuka i mitten så att den goda chokladkrämen rinner ut när man sätter gaffeln i den, men inte vara så lös att den tappar formen. 8-12 minuter i ugnen beroende på ugnen och formarnas storlek. Ta ut och provstick med en potatissticka ett par gånger om du är osäker.
  11. Låt fondanterna stå några minuter och stjälp sedan upp dem på desserttallrikar.
  12. Garnera med florsocker och dina favoritbär. Servera med vaniljglass, hallonspegel, grädde eller vad du föredrar,

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats