jennybredell

Chokladmuffins med mörk choklad och hallon

Igår innan Tuva insjuknade igen erbjöd sig min snälla mamma och hennes man att komma förbi och hjälpa oss med vår nya lampa som ÄNTLIGEN kommit hem (lampan jag skrev om i det här inlägget) . Vi tackade självklart ja till förfrågan och är väldigt glada över det, för vi hade aldrig klarat det ensamma.

Givetvis ville vi bjuda på något gott när de var så snälla. Vi kollade vad vi hade hemma och slängde ihop dessa snabba, enkla och supersmarriga muffins med mörk choklad och hallon:

 

Flera av er har redan via Instagram frågat om receptet, så here you go:

 

Till 12 st behöver du:

  • 100 gram smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl special
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 200 gram mörk choklad
  • ca 1-1,5 dl frysta hallon

 

Gör såhär:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader och hacka chokladen grovt
  2. Smält smöret (om det inte är rumstempererat, för då kan du hellre använda det osmält)
  3. Blanda smör och socker. Tillsätt ägg, mjölk och olja och blanda försiktigt.
  4. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver noggrant i en enskild bunke innan du försiktigt blandar ner det i smör- och sockersmeten.
  5. Vänd ner hälften av den grovhackade chokladen i smeten.
  6. Fördela smeten i 12 st muffinsformar
  7. Lägg i, och tryck försiktigt ner ca 3-4 hallon i varje form. Strö sedan på resten av chokladen:

 

Till sist: grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Sedan är det bara att äta och njuta!! =)


Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats