jennybredell

LIMEPANNACOTTA MED HALLON- OCH JORDGUBBSSÅS

Jag har fått en del önskemål om receptet på desserten vi åt på alla hjärtans dag. Självklart ska ni få det 🙂

Det är en limepannacotta med hallon- och jordgubbssås. Fräsch, enkel och väldigt god. Jag bakar alltid lite med känsla, men här är på ett ungefär:

 

Ingredienser:

  • 1 st lime
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 2,5 st gelentinblad
  • 1,5 dl hallon
  • 1,5 dl jordgubbar
  • 2 msk florsocker

 

Gör såhär:

  1. Tvätta limen och riv skalet av den. Pressa ur saften.
  2. Lägg de rivna limeskalet i en kastrull.
  3. Häll på grädden, strösocker och vaniljsocker. Låt koka upp.
  4. Lägg gelentinbladen i blöt. Låt ligga i 4 minuter ungefär.
  5. Ta av kastrullen från plattan.
  6. Ta upp och krama ur gelantinbladen och vispa ner dem så att de smälter och allt blir en jämn smet. Tillsätt limesaften.
  7. Häll upp i 4 portionsglas.
  8. Låt stå i kylen i minst 2 timmar.
  9. Lägg hallon och jordgubbar i en kastrull och värm dom på svag värme, pudra över florsocker och rör om tills de smälter. Låt svalna.
  10. Sila såsen och häll över den på pannacottan. Ät och njut!!!

IMG_4138 IMG_4139 IMG_4140

 

Älskar för övrigt våra nya glas från iittala som passar perfekt till både dessert och champagne. De finns till superbra pris inne hos Kitchentime. Snabb leverans och stort utbud, även av flera varumärken.  Här är en direktlänk till just dessa underbara glas. Skynda fynda!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats