jennybredell

Mat är livet. Livet är mat.

Jag älskar verkligen mat! Både att äta och laga. Det har alltid legat mig varmt om hjärtat, men på de senaste åren har det blivit mer som en passion i livet. Jag är långt ifrån den som bara äter för att bli mätt, eller den som kan äta vad som helst för att få det ”överstökat”. Jag lägger ner både mycket tid och pengar på det jag stoppar i mig, för det mesta i alla fall. Visst händer det att jag trycker i mig en billig och flottig hamburgare från Mc’Donalds då och då och visst händer det att jag njuter av det, men ni förstår säkert vad jag menar. I det stora hela så är mat en väldigt stor del av mitt liv och något jag verkligen är intresserad av.

För det första så behöver jag variationen, för utan den är det dött direkt. Jag kan liksom inte äta pasta 7 dagar i veckan eller gå runt på samma måltider vecka in, vecka ut. Jag testar och vågar nytt och ser till att fisk, kyckling, nöt och gris varieras. Sedan har jag såklart mina favoriter, men så är det ju.

Micke skulle lätt kunna leva på pasta. Pasta, pasta, pasta. Med andra ord, när han är med i köket så blir det pasta. Alltid. Tuva är likadan, galen i pasta. Det är jag också, men absolut inte jämt.

Vart vill jag komma med detta inlägg? Jag vet helt ärligt inte riktigt, haha. Jag ville väl bara dela med mig av hur viktigt jag tycker det är med bra och god mat. Faktum är ju att vi alla  måste ju äta, vi har inget val, och det är så lätt att göra det till en trevlig grej istället för ett ”måste” i vardagen. Världens enklaste tips här är ju att laga storkok under helgen eller lediga dagar och sedan göra matlådor och äta ”rester” på ett nice sätt med nykokt tillbehör så som potatis, ris och/eller grönsaker. För vi alla känner ju till att vardagspusslet kan vara svårt och att tiden inte alltid räcker till på det sätt vi önskar och vill. Men, du kan trots det ändå äta BRA och GOD mat, du behöver inte åka förbi snabbmat-ställena varje gång.

Idag har jag lagat en mustig köttgryta med buljong, rödvin, palsternacka, morötter, champinjoner och massa annat gott. Jag hade musik på i bakgrunden, mjukiskläder på mig och världens leende på läpparna. Ut i köket kommer Micke och bara: ”Wow, vad det luktar!” Jag menar, är inte det kärlek?! ❤️ I 2,5 timme fick det stå och puttra innan vi kokade potatis och njöt av en underbart god söndagsmiddag. 

Jag vill inte kalla det för ett nyårslöfte (jag tycker det låter så strängt) men jag kallar det gärna för ett mål – Under året ska jag försöka få in att äta vegetariskt en gång i veckan. Jag älskar verkligen kött och jag har svårt att tänka mig en kost utan det, men jag vet att det skulle vara bra för både mig, men också för miljön. Vi äter mer kött än vad vi behöver och det finns otroligt mycket vegetariskt att välja på. Det är bara det att jag inte lagat det så mycket, så det känns lite läskigt och en aning svårt. Men det är ett bra mål tycker jag och det känns spännande.

Jag har faktiskt ytterligare ett mål med 2019 och det är att gå en eller flera matlagningskurser. Syftet är såklart att  lära mig mer och bli ännu bättre i köket. Jag vet inte än om jag vill gå ensam eller om jag ska fråga Micke eller en vän, det återstår att se.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats