jennybredell

Brytbröd fylld med fröer

Hej på er!

Kvällens middag blev gulaschsoppa med detta gudomliga brytbröd till. A perfect match. Dessa brytbröd har jag lagt upp och visat er förut, men idag ändrade jag lite i receptet då jag adderade frön till smeten, och inte bara uppepå varje fralla. Resultatet blev toppen.

Om ni inte testade detta recept förra gången jag la upp det, så gör det nu. Detta bröd är så så så gott!!!!

Jag gjorde två plåtar = 24 st frallor. Till det behöver du:

  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl hela linfrön
  • 100 g rumstempererat smör
  • ca 14 dl vetemjöl special
  • 1 ägg till pensling
  • valfria fröer att strö på frallorna

 

1. Smula jästen i en bunke.

2. Häll i vatten och mjölk i en kastrull och värm till 37grader. Häll sedan hälften av vätskan över jästen, blanda. Tillsätt resten.

3. Addera honung, salt, smör, solroskärnor, linfrön och vetemjöl special. Låt bakmaskinen jobba i minst 5-7 minuter.

4. När degen är smidig och jämn, täck med bakduk och låt jäsa 30 minuter.

5. Ta upp degen på mjölat bord och knåda den. Dela sedan in den i 24 lika stora delar och rulla till bollar. Lägg frallorna tätt på en plåt iklädd bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa 30 minuter.

6. Starta ugnen på 250 grader.

7. Pensla frallorna med uppvispat ägg och dekorera med dina valfria fröer (jag hade vallmo, sesam och solrosfrön)

8. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.

 

Om ni gillar mina inlägg så får ni gärna trycka på hjärtat här nedan, det gör så att inlägget når fler och det skulle jag uppskatta ♥ 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bloggfeed

    Hej!

    Är du intresserad av att din blogg syns i flödet på bloggfeed.se, matfeed.nu och mammafeed.se? Det är naturligtvis helt gratis!

    Låter det intressant så får du gärna kontakta oss på [email protected] så kan vi ta det vidare därifrån! 🙂

    Med vänliga hälsningar
    Bloggfeed-teamet

stats