jennybredell

En maträtt med 1000 recept

Köttfärssås och spagetti är en klassiker i många hushåll, det är jag övertygad om. Det är en klassiker hos oss också, men, en maträtt som går runt på 1000 olika recept. Det är sällan jag gör min köttfärssås likadan varje gång jag lagar det. Jag varvar med olika typer av köttfärssåser. Ibland improviserar jag helt och hållet bara med det som jag har hemma och det är sällan det blir dåligt. Det är anledningen till att jag vill skriva detta inlägg – Jag vill pusha er till att gå vild and crazy med era köttfärssåser, hehe =)

Jag varvar med allt ifrån creme fraiche med paprika och chili som grund, till tacokrydda, till rödvin, till färska tomater i olika sorter och smaksätter med salt, peppar, morötter, lök paprika, spsiskummin, vitlök, olika örter och massor med annat som jag känner mig sugen på just där och då. Det smakar aldrig likadant vilket gör att man aldrig tröttnar. Våga ni också!

Just den här köttfärssåsen innehåller tomater och tomatsås som jag odlat i mina pallkragar i somras, skördat och kokat ihop själv. Supersmidigt att ha och ta ut från frysen när man vill göra en enkel vardaglig variant.

Två hemligheter som iallafall jag tycker gör susen och stor skillnad jämfört med en dålig köttfärssås:

1. Låt den puttra LÄNGE LÄNGE på svag värme.

2. Snåla inte med saltet (eller några andra kryddor!!!) och ha i antingen lite socker eller ketchup mot slutet. Det tillför den sista pusselbiten.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats