jennybredell

Ett mål att uppnå under 2020

Att avlägga nyårslöften är inte alls min grej. Varför? Svaret är enkelt – jag håller dem aldrig. Jag vet inte HUR många år jag bestämt mig för att INTE äta godis i veckorna t.ex. Haha. Och jag vet inte HUR många gymkort jag tecknat i just januari och sedan aldrig gått dit. Någon som känner igen sig?! =)

Nyårslöften är alltså ett minne blott och det kommer att förbli så. Jag har bytt ut löftet till att istället ha ett mål. Låter inte det mer hållbart? Jag tycker det i alla fall.

Mitt mål under 2020 är att laga och äta vegetariskt minst 1 dag i veckan. Anledningar är: Vi äter generellt FÖR mycket kött och påminns ofta om dess konsekvenser. Som köttälskare känner jag mig väldigt träffad när jag hela tiden blir påmind om det. Att välja vegetariskt är som vi vet snällare mot miljön så även om man som mig (och min man) älskar kött, kyckling och fisk så kan man ju ibland ändå välja att välja bort det då det finns så sjukt mycket annat gott, inte sant? Dessutom måste jag erkänna att jag blivit väldigt nyfiken på det vegetariska köket i takt med att det blivit mer och mer trendigt att laga och äta det – det kryllar ju av varianter och recept! Soppor och vegetariska biffar känner jag mitt hittills relativt bekväm med, det är nämligen något vi lagat en del av tidigare. Men att välja att laga en pasta vegetariskt, det är något nytt det. I måndags lagade och åt vi denna vegetariska pasta med bland annat champinjoner, vitlök, bladspenat och parmesanost. Hur gott som helst, om man nu får säga så om det man själv har lagat? Hehe.

Det bästa av allt var att det var lika gott att värma dagen efter! Krämigt, smakrikt och supergott!

Är ni sugna på receptet? =)

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats