Ni är några som frågat efter receptet till denna kycklingrätt efter att jag delade med mig av bilder på min Instagram. När jag lagar mat kör jag ganska mycket på känn, men det här är en förklaring på ett ungefär iallafall.
4 portioner
- 4 st kycklingfiléer (gärna färska!)
- 1 msk smör
- Salt
- Peppar
Marinad
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 dl balsamvinäger
- 2 msk flytande honung
- 1/2 tsk salt
- 1/2 mellanmalen svartpeppar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1/2 kruka färsk timjan
Grön örtsås
- 1/2 dl hårt packad basilikablad
- 1/2 dl hårt packad blad av bladpersilja
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 dl olivolja
- Salt
- Malen svartpeppar
- 2 dl matyoghurt
Gör såhär:
- Stek kycklingfiléerna i smör i 8-10 minuter på mellanvärme tills de är genomstekta. Akta så de inte blir torra. Salta och peppra.
- Blanda alla ingredienser till marinaden.
- Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och låt den marinera i minst en timme. Vänd då och då så allt blir marinerat, lägg in i kylskåpet.
- Lägg basilika, persilja och vitlök i en matberedare. Tillsätt olja, salt och peppar. Mixa till en grön sås.
- Blanda det mesta av örtoljan med yoghurten. Lägg upp i en skål.
- Skär kycklingen i mindre bitar och lägg upp på ett fat. Skedar marinaden och resten av örtoljan. Lägg på körsbärstomater och färsk basilika.
Jag serverade med en potatisgratäng, yoghurtsåsen och en tomat- och mozzarellasallad.
Åh vad gott det där såg ut!