jennybredell

God, krämig pasta med halloumi, champinjoner och spenat

Åh, det är så kul när jag får så mycket respons på mina matuppdateringar på Instagram!!! =)

Mat är verkligen en passion för mig men jag har aldrig riktigt våga visa upp det 100% såhär via sociala medier, jag vet inte varför, men det känns utlämnande på något sätt. Nu har jag dock tagit ett beslut och det tack vare vår fantastiska dotter! Jag skrev och publicerade just det här på Instagram:

Jag ÄLSKAR att Du är lika nyfiken & matglad som din mamma och pappa – Det blir SÅ mycket roligare att experimentera i köket då ??‍??? Du gör mig modigare hela tiden (utan att du vet om det) med dina dagliga kommentarer som: ”Åh, vad gott!” eller: ”Du är så duktig på att laga mat mamma”. Så jag har lovat mig själv att våga visa upp och dela med mig lite mer här inne på allt jag lagar och bakar i mitt kök ? och hoppas såklart ni gillar det ?? (även fast det känns väldigt läskigt och utlämnande på något sätt). Jag håller tummarna och nära vid min sida har jag världens bästa stöd som gärna är med och provsmakar under tiden ☺️❤️

 

Nå,

Ni var väldigt många som var nyfikna och ville ha recept på denna pastarätt som jag lagade i söndags  och givetvis ska ni få det. Jag lagade en stor sats som räcker till ca 8 portioner. Vill ni ha till exempelvis 4 portioner så är det bara att halvera alla mått =)

Det här behöver du till 8 portioner:

  • I paket linguine
  • 2 vitlökar
  • 2 förpackningar halloumi
  • 10-12 färska champinjoner
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 stora nävar bladspenat
  • 2 förpackningar, alltså 400 gram Pesto & citron färskost
  • 4 dl grädde
  • Färska örter (jag använde persilja för att det var det vi hade hemma men föredrar du basilika, timjan eller något annat så tror jag det fungerar superbra)
  • 1 msk pressad citronsaft

 

Gör såhär:

  1. Skär både halloumin och champinjonerna i bitar.
  2. Börja med att steka halloumin så att den får fin färg, ta sedan åt sidan.
  3. Stek champinjonerna i smör tillsammans med pressad vitlök, svartpeppar och salt.
  4. Tillsätt färskost, grädde, bladspenat, örter, eventuellt mer salt och/eller peppar. Låt koka upp.
  5. Pressa i citronsaft och ha till sist i den stekta halloumin.
  6. Blanda sedan allt med nykokt linguine och toppa med ytterligare färska örter (i mitt fall som sagt persilja) Järnrikt och bra nu när man är gravid och allt, hehe =) Annars också förstås!
  7. Ät direkt, och NJUT!

 

En perfekt vardagsmiddag som är lika god att värma dagen efter 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats