jennybredell

SOCKERBULLAR MED VANILJFYLLNING

Förra veckan bakade jag världens godaste bullar och jag fick önskan på Instagram att dela med mig av receptet. Så, här är det:

Du behöver:

Vetedeg 

  • 30 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 9,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk kardemumma
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg

 

Vaniljfyllning 

  • 1,1 dl sirap
  • 1,7 dl strösocker
  • 250 g rumstempererat smör
  • 50 g maizena
  • 0,8 dl florsocker
  • 1,5 tsk vaniljpulver

 

Pensling 

  • Snällt smör
  • Strösocker

Gör såhär:

1. Vetedeg.

Kör alla ingredienser i en köksassistent med krok och arbeta ihop degen långsamt cirka 5 minuter. När degen gått ihop ökar du tempot lite och arbetar den ytterligare 10 minuter tills den bildat gluten och känns elastisk och glansig. Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 30 minuter.

 

2. Vaniljfyllning

Blanda alla ingredienser i en köksassistent eller en bunke för hand till en slät och fin fyllning.

 

3. Utbakning 

Kavla ut degen till en rektangel, 3-4 mm tjock på ett lätt mjölat bord.

Bred ut fyllningen jämt över degen och vik över den övre delen mot den nedre delen så att du behåller längden på rektangeln uppåt. Skär ut långa strängar (jag använde en pizza-slicen), twista och snurra. Lägg bullen på en plåt med bakplåtspapper,  täck med plastfolie och låt jäsa ordentligt,  minst 90 minuter.

Sen,

Grädda bullarna på 190 grader i 8-10 minuter eller tills de fått fin gyllenbrun färg.  Ta ut och låt svalna innan du smälter smöret, penslar bullarna och doppar varje bulle i socker.

Vipps, och du har bakar världens godaste bullar. Jag lovar,  ni kommer älska dom!

sockerbullar-med-vaniljfyllning

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats