På min Instagram har jag fått så många meddelanden och förfrågningar om receptet till denna chokladfondant som jag lagade till förra helgens trerätters-middag. Jag delar mer än gärna med mig, så varsågoda! =)
Till 4 stycken behöver du:
- 100 g smör
- 150 g mörk choklad
- 2 ägg
- 2 äggulor
- 0,5 dl strösocker
- 2 msk vetemjöl
- smör + strösocker till formarna
Gör såhär:
- Förbered med att starta ugnen på 225 grader
- Smält försiktigt smöret i en kastrull och ta av från värmen
- Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret
- Vispa ihop ägg, äggulor och socker i en bunke.
- Tillsätt mjölet och till sist smör- och chokladblandningen
- Rör med elvispen tills det blir en slät och blank deg
- Smöra fyra ugnsfasta mindre formar (ca
- Pensla med smör och sockra dem (det ger en blank och fin yta)
- Fördela smeten i formarna
- Ställ in formarna mitt i ugnen och håll koll! De ska vara mjuka i mitten så att den goda chokladkrämen rinner ut när man sätter gaffeln i den, men inte vara så lös att den tappar formen. 8-12 minuter i ugnen beroende på ugnen och formarnas storlek. Ta ut och provstick med en potatissticka ett par gånger om du är osäker.
- Låt fondanterna stå några minuter och stjälp sedan upp dem på desserttallrikar.
- Garnera med florsocker och dina favoritbär. Servera med vaniljglass, hallonspegel, grädde eller vad du föredrar,
Senaste kommentarer